krb.
Eigentijdse Ergotherapie
Ergotherapie Praktijk Veluwe bestaat sinds 2007 en is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grotere praktijken voor ergotherapie in de regio. Nu de praktijk ruim tien jaar bestaat, is de tijd rijp om de folders en website van het eerste uur te vernieuwen.

De organisatie:

Ergotherapie helpt mensen dagelijkse dingen doen. Bijvoorbeeld wassen en aankleden, eten klaar maken of boodschappen doen. Door ziekte, een handicap of ouderdom lukt dat soms niet meer. Ergotherapie kan ook helpen bij het dagelijkse werk thuis of op kantoor. Iedereen die door gezondheidsklachten problemen heeft met dagelijkse handelingen, kan bij een ergotherapeut terecht. Het aanbod van Ergotherapie Praktijk Veluwe bestaat uit ergotherapie, handtherapie, kinderergotherapie en werkplekanalyse. Therapeuten werken in de gemeenten Amersfoort, Barneveld, Ermelo, Harderwijk, Leusden, Nijkerk, Putten en Zeewolde.

De vraag:

Uitstraling en inhoud van de website en de folders werd als ouderwets ervaren en bevatte ook veel jargon. De wens van Ergotherapie Praktijk Veluwe was om look-and-feel van genoemde communicatiemiddelen op te frissen en de inhoud daarvan meer te richten op de primaire doelgroep: de (potentiële) cliënten van de praktijk. De zakelijke doelgroep van doorverwijzers en collega-organisaties mag daarbij echter niet uit het oog worden verloren.

Onze aanpak:

Voordat we aan de slag zijn gegaan met de realisatie van een nieuwe website of folder, hebben we eerst gekeken naar de gewenste uitstraling. Hoe zetten we een sfeer neer die past bij de organisatie? Welke elementen van de huidige huisstijl zijn daarbij opnieuw te gebruiken en waar gaan we andere accenten leggen?

Er zijn tientallen praktijken voor ergotherapie in Nederland. Om je te kunnen onderscheiden met een eigen gezicht, hebben wij geadviseerd om vanuit een centraal beeldconcept een eigen fotoserie te laten maken. Zo kunnen we een unieke uitstraling neerzetten, met afbeeldingen die je niet bij andere praktijken voor ergotherapie terug zult zien.

Omdat het gebruik en de houding van de handen een belangrijke rol spelen bij ergotherapie, hebben we ervoor gekozen letterlijk en figuurlijk handen in het middelpunt te zetten. Met de hulp van een ergotherapeut en enkele modellen uit eigen kring, is een grote variëteit aan foto’s gemaakt in verschillende settings. Daarbij zijn alle therapiesoorten en diensten die Ergotherapie Praktijk Veluwe biedt, op professionele wijze in beeld gebracht. Voor een mooi contrast met het frisse groen uit de huisstijl, hebben we gekozen voor zwart-witfoto’s. De foto’s zijn geschikt gemaakt om zowel op de website als in de folders te gebruiken.

De nieuwe website is opgebouwd rond de vier werksoorten van Ergotherapie Praktijk Veluwe. Op de website zijn de foto’s een echte blikvanger geworden. De website is geprogrammeerd op een eenvoudig te beheren contentmanagementsysteem, waarmee medewerkers de site na oplevering zelf kunnen bijhouden. De teksten voor de website zijn door ons laagdrempelig herschreven, uiteraard zonder concessies te doen aan de feitelijke correctheid van de aangeboden informatie. Daarnaast zijn de teksten geoptimaliseerd voor zoekmachines, zodat Ergotherapie Praktijk Veluwe ook goed vindbaar is geworden voor potentiële cliënten en doorverwijzers uit de medische wereld.

Na de website hebben we de folders onderhanden genomen. Binnen het gewenste formaat van een tot drieluik gevouwen A4 – zoals je veel aantreft in de rekken van gezondheidszorgorganisaties – is een eigentijds ontwerp gemaakt waarin opnieuw de zwart-witfoto’s een beeldbepalende rol spelen. Daarnaast biedt de folder praktische informatie over de verschillende vormen van therapie en de werkwijze van Ergotherapie Praktijk Veluwe. De folders zijn vervolgens ook geschikt gemaakt om te downloaden en te printen vanaf de website.

Tot slot is een ontwerp gemaakt voor een digitale nieuwsbrief in het (onder voorwaarden) gratis programma MailChimp. Het ontwerp voor de nieuwsbrief is een afgeleiden van de website en draagt daardoor verder bij aan de herkenbaarheid van Ergotherapie Praktijk Veluwe als een eigentijdse en deskundige organisatie. Hiermee kan Ergotherapie Praktijk Veluwe weer jaren vooruit!

Ook uw huisstijl-uitingen onder handen nemen?
Bel Henrica de Vries | Adviseur marketing & communicatie
06 39 01 09 10  of mail hdevries@krbcommunicatie.nl.

Barneveld Amersfoortsestraat 18, 3772 CJ
Kees Vlot (06) 1371 8861
Houten Papiermolen 30, 3994 DK
Jurjen Procee (06) 5096 5705
Den Haag Lulofsstraat 55, 2521 AL
Daniël Ros (06) 2279 2907
telefoon (0342) 40 34 90
e-mail info@krbcommunicatie.nl
kvk 08129301
leveringsvoorwaarden | privacy