Home / Interne communicatie

Interne communicatie

Informeren, óók om te binden

In meer dan 50% van de problemen binnen een organisatie speelt gebrekkige interne communicatie een belangrijke rol. Daarom is interne communicatie ook zo belangrijk. Het zorgt ervoor dat iedere medewerker op de hoogte is van wat er in de organisatie gebeurt en in welke richting deze zich beweegt. Krb. ondersteunt bedrijven, stichtingen en instellingen bij het ontwikkelen en uitvoeren van een intern communicatiebeleid.

Deze vorm van communicatie reikt veel verder dan het informeren van medewerkers alleen. Bij goed uitgevoerde communicatie krijgt ook de teambuilding een impuls en is er sprake van meer betrokkenheid (hart voor de zaak!) bij medewerkers. Belangrijk: werknemers die meer betrokken zijn, stappen minder snel over naar een andere werkgever en presteren beter.

Ook als het gaat om interne communicatie start Krb. met het uitstippelen van een strategie, koppelt hier een werkplan aan en voert dit uit. Zeker bij de strategie zijn missie en visie van de organisatie belangrijke elementen. Welke middelen er uiteindelijk ingezet worden is maatwerk per organisatie. Mail, intranet, nieuwsbrief, bijeenkomst, narrowcasting of app-groep, voor iedere situatie is er een goede middelenmix mogelijk.

Uw voordeel?

Krb. is ervaren in de opzet en uitvoering van interne communicatie. Zeker waar het een duidelijke verbinding heeft met externe communicatie, biedt ons team aantoonbaar toegevoegde waarde. U kunt alle vormen van berichtgeving met één business partner afhandelen, wat wel zo efficiënt en (kosten)effectief werkt.

Vrijblijvend een uur sparren over interne communicatie? Bel Kees Vlot 06 1371 8861 (Barneveld), Daniël Ros 06 2279 2907 (Den Haag) of Roland de Lange 06 2493 8566 (Dordrecht). Of laat uw contactgegevens achter met het formulier hieronder.