Home / Ons werk / Etiopika – Koffie van origine

Etiopika – Koffie van origine

Hoe zet je nóg een koffiemerk in de markt?

De markt van koffie is een uitdagende. Talloze koffiemerken proberen in jouw kopje te landen met goede verhalen, brandwijzes en ga zo maar door. Etiopika klopte bij ons aan om dit voor hen te realiseren.


Wat maakt Etiopika dan uniek?

Etiopika wordt gerund door een tweetal broers uit Etiopië: Simon en Samuel. Van de € 3,95 voor een kop koffie in een Nederlandse koffiezaak zien zij slechts een paar cent bij de koffieboer belanden. De rest verdwijnt in de handelsketen. Dat moet anders, vinden de broers. Hun belofte: 100% eerlijke koffie. Direct gekocht bij de boer, jij kiest zelf de regio. Zo draag je direct bij aan de ontwikkeling van een specifiek gebied.

Krb. creëerde een vernieuwd logo, nieuwe verpakkingsmaterialen en verzorgde de website, webshop en de koppeling met de logistieke partner. Zo komt de koffie binnen twee werkdagen bij de klant binnen. Nu dit staat zijn we druk bezig met de ontwikkeling van de marketing en gaan we voor een simpele strategie: visueel aansprekend en een simpele boodschap: from farm to cup. Zonder tussenpersonen.

Terug naar overzicht