Home / Propositie

Propositie

Uw verhaal in één zin

Wat is een propositie in communicatie? Een transactiegerichte stelling die kort samenvat waarom een klant een voorkeur moeten hebben voor een specifiek product of dienst ten opzichte van alle concurrentie en alternatieven. Tenminste, zo luidt de definitie van dit communicatiebegrip. Het opstellen van uw centrale boodschap in één zin valt meestal nog niet mee. Het vraagt immers om keuzes maken en doordringen tot de kern van uw verhaal.

Krb. kan helpen om uw propositie op te stellen en te vertalen in communicatie-uitingen. Daarbij is ons vertrekpunt dat een propositie niet alleen informatief is, maar ook aanstekelijk werkt. De zin bevat in onze opvatting een belofte die werkt als een magneet, de lezer krijgt een voorkeur voor uw merkt of product ten opzichte van concurrerende alternatieven.

Het opstellen van een propositie gaat verder dan het formuleren van een mooie slogan, pay-off of andere slagzin. Uiteindelijk is de propositie de basis voor een communicatieconcept dat naast tekst ook een uniforme grafische uitstraling heeft. Vandaar dat Krb. bij het opstellen van de propositie grondig te werk gaat. We vragen echt even een paar uur van uw tijd om vragen te stellen en bijzaken van hoofdzaken te scheiden.

Uw voordeel?

Duidelijkheid! Niet zelden is een sessie over de propositie uitgelopen op een nieuwe positionering van een merk, product, dienst of zelfs complete organisatie. Puur omdat onze adviseurs vragen en doorvragen.

Gewoon eens sparren over het opstellen van een propositie? Bel Kees Vlot 06 1371 8861 (Barneveld), Daniël Ros 06 2279 2907 (Den Haag) of Roland de Lange 06 2493 8566 (Dordrecht). Of laat uw contactgegevens achter met het formulier hieronder.