Home / Werving bij vermogensfondsen

Werving bij vermogensfondsen

Werving bij vermogensfondsen: financieel fundament onder uw droom of missie

Plannen voor een maatschappelijk initiatief of sociaal project, maar is de begroting om te starten nog niet rond? Wellicht kunt u een beroep doen op een van de vele vermogensfondsen in Nederland. Alleen is de vraag: welke fondsen passen bij uw plannen en hoe maakt u een goede kans op daadwerkelijke subsidie? Krb. helpt met de aanvraag van ondersteuning, van eerste oriëntatie tot het indienen van uw solide onderbouwde verzoek.

Nederland telt honderden grote en kleine vermogensfondsen en daarnaast meer dan 700 familiefondsen. Succesvolle bedrijven en vermogende ondernemers ondersteunen met deze fondsen ideële projecten. Ieder fonds heeft zijn eigen doelgebied en voorwaarden voor ondersteuning.

Krb. heeft veel ervaring in het succesvol werven van middelen bij dergelijke vermogensfondsen, met name bij lokale en regionale projecten op sociaal-maatschappelijk terrein. Een paar voorbeelden? Stichting Racham Den Haag (www.stichtingracham.nl), Gezinshuis De Grote Geer Houten (www.degrotegeer.nl) en FFwonen Apeldoorn (www.dakloosapeldoorn.nl/2-jaar-ffwonen-een-groot-succes). Het proces begint met een quick scan waarbij we het project in kaart brengen en de haalbaarheid van projectsubsidie bepalen. Vervolgens start een vooronderzoek. Geeft dat aan dat uw plan of project kansrijk is, dan stellen we de aanvraag op. We beantwoorden vragen van fondsen, houden reacties bij en zien met u uit naar toezeggingen zodat u uw project kunt realiseren!

Uw voordeel? Meer kans op een succesvolle aanvraag. Krb. kent de beschikbare vermogensfondsen en heeft veel ervaring in het opstellen en samenstellen van aanvragen die aan de voorwaarden voldoen. Goed om te weten: een aanvraagproces vergt vaak tussen de 6 en 9 maanden.

Gewoon eens sparren over het werven bij fondsen? Bel Kees Vlot 06 1371 8861 (Barneveld), Daniël Ros 06 2279 2907 (Den Haag) of Roland de Lange 06 2493 8566 (Dordrecht). Of laat uw contactgegevens achter met het formulier hieronder.